Web Analytics Made Easy - Statcounter

تیم ملی ایران از ساعت 20:30 در دیداری دوستانه به مصاف بوسنی رفت و در این مطلب به تحلیل فنی این بازی پرداخته ایم

تیم ملی ایران در استادیوم فرهاتوویچ به مصاف بوسنی رفت، این دیدار با نتیجه 2-0 به سود ملی پوشان ایران به پایان رسید. این بازی دومین حضور دراگان اسکوچیچ روی نیمکت تیم ملی ایران بود و سرمربی کروات تیم ملی از لحاظ فنی با نحوه چینش ترکیب و بازیکنان،‌ هواداران ایرانی را سورپرایز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش طرفداری،‌ قبل از بررسی هر چیز توجه به چند نکته مهم است، این بازی یک بازی دوستانه بود و باید بدانیم که یک بازی دوستانه جایی برای آزمایش پلان ها و استراتژی های مختلف است پس نمی توانیم روی اتفاقاتی که در یک دیدار تدارکاتی رخ می دهد به اندازه یک بازی رسمی مانور بدهیم. سرمربی تیم ممکن است ایده ای را در سر داشته باشد و با به کار بردن آن در یک بازی دوستانه‌،‌ متوجه نواقص آن شود و دست به ترمیم آن بزند یا حتی از به کار بردن آن منصرف شود.

تیم بوسنی در این دیدار بسیاری از نفرات خود را در اختیار نداشت و تا دقیقه 60 پنج تعویض انجام داد (یکی از تعویض ها به دلیل مصدومیت دروازه بان بود) این اتفاق در حالی رخ داد که تیم ملی ایران،‌ اولین تعویض خود را دقیقه 61 انجام داد،‌ در ادامه توضیح خواهیم داد برای به دلیل اتفاقاتی مشابه همین قضیه،‌ خط دفاع ایران نتوانست محک جدی ای بخورد،‌ آن هم خط دفاعی که تغییر ساختار داده بود.

دراگان اسکوچیچ در اولین بازی خود مقابل ازبکستان،‌ از سیستم 4 دفاعه استفاده کرد و توانست در آن دیدار با نتیجه 2-1 پیروز شود. در بازی امروز ترکیب تیم ملی همه ما را سورپرایز کرد،‌ در لیست نفرات اصلی تیم 3 دفاع میانی حضور داشت و اسکوچیچ تصمیم گرفته بود در این دیدار از سیستم 3 دفاعه پویایی استفاده کند که در مقاطع مختلف بازی با توجه به موقعیت و شرایط تیم به سیستم های مختلف دیگری سوویچ می شد. برای مثال زمانی که تیم ملی ایران مالک توپ و در حال حمله به سمت دروازه بوسنی بود،‌ آرایش 3-4-3 را به خود می گرفت و در زمان از دست دادن توپ،‌ ترکیب تیم به سیستم 4-4-2 سوویچ می شد یا زمانی که بوسنی صاحب توپ و میدان می شد ایران آرایش 5-3-2 یا 5-4-1 به خود می گرفت (‌ در ادامه در مورد این تغییر سیستم ها توضیح خواهیم داد )

قبل از توضیحات اضافه تر نگاهی به ترکیب تیم در این بازی بیاندازیم:

امیر عابدزاده درون دروازه تیم ملی قرار داشت. حسین کنعانی زادگان،‌ شجاع خیل زاده و مرتضی پور علی گنجی سه مدافع میانی بودند که در ترکیب تیم قرار داشتند. میلاد محمدی و صادقی محرمی به نوعی ویینگ بک های ایران در این دیدار بودند. احمد نوراللهی و احسان حاج صفی دو هافبک میانی تیم ملی در این دیدار بودند. علی قلی زاده،‌ کاوه رضایی و وحید امیری مهره های هجومی ایران مقابل بودند.

قبل از این که وارد جزییات شویم باید به یکی از نکات مثبتی که در این دیدار اتفاق افتاد اشاره کنیم،‌ آن هم تغییر پست بازیکنان در مقاطع مختلف بازی بود.همان طور که در ابتدا گفتیم،‌ تیم ملی ایران در این دیدار آرایش های متنوعی را به خود می گرفت و در حین تغییر آرایش تیم ملی،‌ بارها دیده شده که بازیکنان تیم در پست هایی خارج از پست تخصصی خود بازی می کردند،‌ این اتفاق از جهات مختلفی برای تیم ملی ایران مفید واقع شد همین ترفند موجب می شود بازیکنان بتوانند توانایی خود در پست های غیر تخصصی شان را نشان بدهند و انتخاب های بیشتری برای اسکوچیچ در هر پست ایجاد شود.

اگر نگاهی به تیم های قبلی دراگان اسکوچیچ بیاندازیم،‌ متوجه می شویم یکی از ترفند هایی که این سرمربی کروات به کار می برد، بازی دادن دفاع میانی در پست هافبک دفاعی است.

سرمربی کروات تیم ملی ایران در زمان حضورش در تیم ملوان،‌ احمد آهی را که مدافع میانی تیم به حساب می آمد را در پست هافبک دفاعی بازی داد یا در تیم فولاد همچین اتفاقی را برای ایوب والی رقم زد و در تیم صنعت نفت آبادان هم محمد اهل شاخه را در پست هافبک دفاعی بازی داد.

قبل از بازی با دیدن احمد نوراللهی و احسان حاج صفی در خط میانی تیم خلا یک هافبک با خصوصیات تخریبی را حس می کردیم اما در این بازی مرتضی پورعلی گنجی در مقاطعی قبل از وردود عزت اللهی و نورافکن نقش هافبک تخریبی را برای تیم ملی ایران بازی کرد تا اسکوچیچ از این ترفند در تیم ملی ایران نیز استفاده کند البته باید دید در بازی های رسمی و مهم هم چنین اتفاقی رخ خواهد داد یا خیر...

آرایش ابتدایی و پایه تیم ملی ایران را می توانیم سیستم 3-4-3 یا به نوعی 3-4-1-2 بدانیم:

 

تیم ملی ایران در این بازی حساب زیادی را روی اشتباهات بازیکنان تیم ملی بوسنی باز کرده بود و پرس سنگینی را در ابتدای بازی روی تیم حریف اعمال کرد،‌ کاوه رضایی در این دیدار نقش مهمی را در باز پس گیری توپ ها و پرسینگ تیم ایفا می کرد.

کاوه را می توانیم نمونه یک مهاجم مدرن بدانیم که علاوه بر قدرت تمام کنندگی بالایش با دوندگی بالا مدافعان حریف را آزار می دهد.

در سه تصویر بالا مشاهده می کنید در دقیقه 17 مدافع بوسنی یک پاس به عقب می دهد. کاوه رضایی با هوشیاری از سرعت و دقت پایین توپ استفاده می کند و خودش را در موقیعیت تک به تک قرار می دهد.

وحید امیری هم که به نوعی همیشه آچار فرانسه تیم هایش است در لحظاتی از بازی در کنار کاوه در نوک حمله و در مقاطعی هم برحسب نیاز تیم در سمت راست خط هافبک ایران حضور داشت،‌ وحید هم در پرسینگ تیم شرکت موثری داشت و حتی گل اول ایران که در دقیقه 46 به ثمر رسید، روی قطع توپ وحید در حین پرس حریف و پاسش به کاوه رضایی به ثمر رسید.

در تصاویر بالا مشاهده می کنید که در دقیقه 46 وحید امیری با دندگی بالا خودش را به بازیکن بوسنی می رساند و توپ را مال خود می کند.

امیری با یک پاس عرضی، کاوه رضایی را در موقعیت گل قرار می دهد.

طراوت و خلاقیت پایین تیم ملی ایران در میانه میدان کمی توی ذوق می زد و دابل پیوت ( توضیح فنی) نوراللهی و حاج صفی نمی توانست آن طور که باید شاید مهاجمان تیم را تغذیه کند، به همین دلیل اکثر تهدید های ایران روی دروازه بوسنی با قطع توپ و اشتباهات مدافعان بوسنی ایجاد شد.

حضور بازیکنی همچون سعید عزت اللهی یا علی کریمی که علاوه بر خصوصیات تخریبی شان دارای قدرت خوبی در بازی سازی هستند می تواند به اسکو کمک کند. سعید با ورودش به زمین یک پاس گل را به ثبت رساند.

می توان ادعا کرد که این اتفاقات باعث شد تا تیم ملی ایران در نیمه اول بازی چشم نوازی را به نمایش نگذارد چرا که تیم وقتی صاحب توپ می شد،‌عملا نمی توانست موقعیت گل ایجاد کند.

میلاد محمدی و صادق محرمی، وینگ بک های ایران در این دیدار بودند. یکی از نیاز های بازی کردن با سیستم 3 دفاعه حضور وینگ بک های مناسب و آماده در زمین است. بازیکنانی که در این پست بازی می کنند باید از قدرت دوندگی بالایی برخوردار باشند.

این بازیکنان باید هم توانایی های لازم برای بازی در پست وینگر و هم دفاع کناری در لحظات مختلفی از بازی را داشته باشند.

همان قدر که حضور این بایکان در خط حمله می تواند مفید و موثر باشد،‌ فضای خالی پشت سرشان نیز می تواند برای تیم کشند باشد.

حضور میلاد محمدی در محوطه جریمه بوسنی به عنوان مهره هجومی

میلاد و صادق در این دیدار عملکرد متوسطی را بر جای گذاشتند البته در طول بازی اشتباهاتی نیز از سوی آن ها رخ داد که بایکنان بوسنی نتوانستند از آن استفاده کنند. همانطور که در ابتدای مطلب هم گفتیم، این بازی خط دفاعی ایران خیلی محک جدی ای نخورد شاید اگر ایران در یک بازی رسمی و پرفشار با این سیستم بازی کند، آن زمان می توان عملکرد وینگ بک های تیم را ارزیابی کرد.

هنگامی که تیم بوسنی صاحب توپ می شد،‌ ایران آرایش های مخلفی را به خود می گرفت ،‌برای مثال در لحظاتی شجاع خلیل زاده به پست دفاع چپ منقل می شد،‌ میلاد محمدی هم جلوتر از شجاع قرار می گرفت و تیم آرایش 4 دفاع به خود می گرفت.

یکی از آرایش های ایران در زمان انتقال به دفاع

در لحظاتی هم که بوسنی کاملا صاحب توپ و میدان بود،‌عرض 5 نفره دفاعی ایران شکل می گرفت:

تصویر بالا تنها یکی از حالت های دفاعی ایران بودد و تیم ملی در بازی آرایش های 5-4-1 ،‌ 5-3-2 را هم به خود گرفت.

ایده دراگان اسکوچیچ برای بازی با چنین سیستمی در نگاه اول جذاب به نظر می رسد اما اگر سرمربی کروات تیم ملی قصد ادامه کار با چنین سیستم و برنامه هایی دارد،‌ نیاز به زمان زیادی دارد و در برخی از انتخاب هایش نیز به خصوص در میانه زمین باید تجدید نظر کند.

تعویض های بازی

البته فدراسیون فوتبال هم قبل از آغاز رقابت های انتخابی جام جهانی باید چند بازی دوستانه دیگر را مقابل تیم های مطرح برگزار کند تا دراگان اسکوچیچ بتواند ایده های خود در تیم ملی ایران را پیاده کند چرا که تیم با توجه به شرابطش در بازی های انتخابی جام جهانی فرصت لغزش ندارد و باید تمام امتیاز ها را در آن بازی ها کسب کند.

 

 

منبع: طرفداری

کلیدواژه: تیم ملی ایران دراگان اسکوچیچ خود می گرفت سرمربی کروات بازی دوستانه میلاد محمدی کاوه رضایی ترکیب تیم صاحب توپ یک بازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tarafdari.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «طرفداری» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۵۵۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تایید حقانیت بانوان تماشاگر در رای بازی سپاهان پرسپولیس

ریپر از طرفداران مکتب تحققی راجع به تشریفات قابل توجه در انشاء قانون می گوید: حقوق ناشی از قدرت دولت است ولی قانونگذار در وضع این قواعد آزاد و خود مختار نیست چرا که او نیز خود تابع ضرورتهای اجتماعی، اخلاقی، مذهبی و تمدن مردم است. لذا وفق نظریۀ این مکتب حقوق هر جامعه نماینده و معرف اخلاق و مدنیت مردم آن جامعه است و به همین دلیل هیچ قانونگذاری نمی تواند بدون توجه به این عناصر قانون وضع کند چرا که اگر قوۀ حاکمه یا قانونگذار بدون توجه به قواعد پذیرفته شده از سوی جامعه اقدام به وضع قانون کند آن قانون به لحاظ عدم تطابق با هنجارهای جامعه و مغایرت با افکار عمومی جامعه هرگز ولو به زور و اجبار به مرحلۀ اجرا در نخواهد آمد.

در تایید چنین دیدگاهی سایر نظریه پردازان مکاتب حقوق کیفری در مقام تحلیل فلسفه‌ی وجودی مجازات‌ها ضمت اشاره به اهداف متنوع مجازات ها مانند دفاع از جامعه،عبرت‌گیری سایر افراد جامعه،تنبیه و هدایت مرتکب رفتار مجرمانه به سمت وسوی رفتار صواب و پرهیز از قانون شکنی،بر اهمیت توجه به تحولات اجتماعی و در نظر گرفتن توقعات جامعه برای انشاء قانون تاکید می کنند.

لذا برای تحقق این مهم لازم است که قانونگذار،مجریان قانون به اتفاق ضابطین بنا به شناختی که از جامعه و ارزش های اخلاقی مورد احترام افراد جامعه دارند به اِعمال رفتارهای حاکمیتی از جمله انشاء و اجرای مجازات ها اقدام کنند.

لذا واضح و روشن است که در این مسیر توجه به توقعات افراد جامعه از اهمیت خاصی برخوردار بوده،توجه به تمنیات مردم سبب اصلی مشروعیت عملکرد حکومت و تمکین افراد جامعه از الزامات حکومتی است.

عطف به چنین امری لازم است تصمیم اخیر فدراسیون فوتبال در برخورد با مسائل انضباطی مسابقه‌ی سپاهان و پرسپولیس ستایش کرد.

آنجا که بنا بر اخبار و تصاویر منتشر شده،مسبب اصلی حواشی آن مسابقه طیف موسوم به آقایان بوده،محروم کردن آقایان هوادار هر دو تیم از حضور در یک مسابقه،نمونه‌ی عینی توجه به الزامات تعرفه شده برای تحمیل کیفر در نظام انتظامی و قضایی است.

تصمیم اتخاذ شده در این موضوع بر خلاف ادعای کسانی که می‌گفتند به جهت بروز چنین مشکلی خانم‌ها از حضور در ورزشگاه محروم شوند، تصمیمی نزدیک به عدالت و انصاف تلقی شده،به استاندارد های تعریف شده در مبحث فلسفه‌ی تحمیل کیفر و تنبیه خطاکار نزدیک‌تر است.

تحلیل عملکرد فدراسیون فوتبال در برخورد با مسئله‌ی اخیر از جنبه‌های مختلف مدیریتی،جامعه شناسی و... قابل بررسی و توجه است که چنانچه کارشناسان و صاحب‌نظران این حوزه زوایای مختلف چنین رویکردی را به درستی تحلیل کنند،این نحوه ی برخورد با توجه به اثرگذاری ورزش فوتبال در بین سایر رشته های ورزشی و حتی در برخی موضوعات اجتماعی، واجد این ظرفیت است تا به عنوان رویه‌ای قابل اعتنا و الگوی قابل اجرا در موارد مشابه اعمال شود.

وکیل دادگستری_شیراز

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904152

دیگر خبرها

  • درس‌های گران‌بهای اوسمار ویرا از پیروزی ده نفره
  • گل های بازی رئال مادرید 2-1 بایرن مونیخ با گزارش جذاب حفیظ دراجی / فیلم
  • پیام رئال به هواداران: برنابئو امشب می‌غرد!‏
  • تایید حقانیت بانوان تماشاگر در رای بازی سپاهان پرسپولیس
  • ایران مقصدی جذاب برای اندونزیایی‌ها
  • ۵ فعالیت هیجان‌انگیز در دبی که نباید از دست بدهید
  • موضعگیری تند الخلیفی علیه ایده اخراج انریکه
  • جنگ و آمریکا به روایت اساتید دانشکده فرماندهی ارتش آمریکا
  • در جنگ با ایران انتظار چه چیزی داریم؟ پاسخ اساتید دانشکده فرماندهی ارتش آمریکا
  • تحلیل رسانه عبری زبان: حماس بازی نتانیاهو را خراب کرد