Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ورزش 3»
2024-05-09@02:50:28 GMT

آنالیز: برنده‌ی دربی چگونه تعیین شد؟

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۴۷۹۴۷

آنالیز: برنده‌ی دربی چگونه تعیین شد؟

نود و ششمین دربی پایتخت بسیار کم‌هیجان‌انگیز‌تر از آن چه که تصور می‌شد، دنبال شد و دو تیم موفق شدند پس از مدت‌‌ها، هوادارانشان را از تماشای نه ۹۰، بلکه ۱۲۰ دقیقه جدال بی‌روحشان، پشیمان کنند!

به گزارش "ورزش سه"، یحیی گل‌محمدی در حالی پای به این میدان گذاشته بود که در تلاش بود تا با برتری مقابل رقیب دیرینه، هم انتقام شکست سال قبل در جام حذفی مقابل استقلال را بگیرد و هم نام خود را در کنار علی پروین و برانکو ایوانکوویچ از حیث کسب دوگانه در باشگاه پرسپولیس جاودانه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 فرهاد مجیدی هم در جست‌و‌جوی آن بود تا با برتری مقابل پرسپولیس، مأموریت نیمه‌تمام سال گذشته‌ی خود در کسب اولین جام دوران سرمربیگری را تکمیل کند و‌ علاوه بر این، در جدال علنی خود با مدیران استقلال، با پیروزی در دربی دست بالاتری داشته باشد.

 

دفاع مستحکم آبی‌ها و بیلد‌آپ کند پرسپولیس
استقلال با آرایش پایه‌ی ۳-۴-۳ وارد میدان شد که در هنگام دفاع تبدیل به ۳-۲-۵ یا ۱-۴-۵ «Mid-block» می‌شد.( تصویر ۱) جابه‌جایی استقلال بین این دو آرایش، بسته به نحوه‌ی استقرار فرشید اسماعیلی و مهدی قایدی داشت؛ اگر این دو هم‌عرض مطهری قرار می‌گرفتند، آرایش آبی‌ها به ۳-۲-۵ تغییر می‌کرد و اگر هم‌عرض ریگی-رضاوند قرار می‌گرفتند، آرایش آبی‌ها به ۱-۴-۵ تغییر می‌یافت.

 

تصویر ۱: آرایش ۳-۲-۵ استقلال هنگام دفاع.

 


در معدود صحنه‌هایی که استقلال قصد داشت از مرکز یا بالا پرسپولیس را پرس کند، آرایش آن‌ها به ۳-۴-۳ تغییر می‌یافت؛ بدین ترتیب که غفوری و نادری برای حمایت از مثلث اسماعیلی، مطهری و قایدی، هم‌عرض ریگی-رضاوند می‌شدند.


آن سوی میدان، پرسپولیس با آرایش پایه‌ی همیشگی ۲-۴-۴ وارد میدان شد. سرخ‌ها هنگام ساخت بازی خود از عقب زمین، آرایش‌های متنوعی از جمله ۳-۲-۳-۲، ۴-۴-۲ و ۳-۴-۳ به خود می‌گیرند. در این بازی هم سرخ‌ها بسته به نوع و محل استقرار بازیکنان استقلال، آرایش‌های متفاوتی به خود گرفتند؛ برای مثال، اگر استقلال به صورت ۱-۴-۵ Mid-block دفاع می‌کرد، پرسپولیس با آرایش ۳-۲-۳-۲ مشغول ساخت بازی می‌شد( تصویر ۲ و‌۳)

 

تصویر ۲: دفاع استقلال با آرایش ۱-۴-۵ که ۵ نفر عقب زمین در این تصویر مشخص نیست.
بیلد‌آپ‌ پرسپولیس با آرایش ۳-۲-۳-۲ که ۳ نفر جلوی زمین در این تصویر مشخص نیست.

 

تصویر ۳: ادامه‌ی تصویر قبل؛ ادامه‌ی بیلد‌آپ‌ پرسپولیس با آرایش ۳-۲-۳-۲ که ۲ نفر ابتدایی در این تصویر مشخص نیست.

 


 اما اگر قایدی و اسماعیلی هم به مطهری اضافه می‌شدند تا آرایش استقلال را به ۳-۲-۵ یا ۳-۴-۳ تبدیل کنند، آرایش پرسپولیس هم به ۳-۴-۳ تغییر می‌یافت تا برای شکستن خط فشار استقلال مشکلی نداشته باشد.( تصویر ۴)

 

 


تصویر ۴: دفاع استقلال با آرایش ۳-۴-۳ به قصد اجرای پرسینگ در مرکز زمین که ۳ نفر عقب زمین در این تصویر مشخص نیست.
بیلد‌آپ‌ پرسپولیس با آرایش ۳-۴-۳ که ۳ نفر جلویی در این تصویر مشخص نیست.

 


یکی از عجیب‌ترین نکات بازی پرسپولیس، اصرار حامد لک به زدن بلند ضربات شروع مجدد بود. لک در این دیدار ۱۷ بار از ضربات بلند استفاده کرد، در حالی که حسین حسینی تنها ۱۱ بار این کار را انجام داد.( لک در بازی برگشت مقابل سپاهان که به مراتب دری پرفشارتری را از استقلال به اجرا در می‌آورد، تنها ۱۰ بار ضربات خود را بلند زده بود) این در حالی است که پرسپولیس بهترین تیم فوتبال ایران در ارائه‌ی فلسفه‌ی مالکیتی است و حتی در این مسابقه هم هر بار که لک بازی را کوتاه آغاز کرد، سرخ‌ها یا با پرسی از سوی بازیکنان استقلال مواجه نشدند یا موفق به شکستن این پرس شدند. به‌نظر می‌رسید ترس بی‌مورد کادرفنی پرسپولیس باعث شد تا آن‌ها دستور ضربات شروع مجدد بلند را به لک بدهند و به این ترتیب شانس خود را برای بیلد‌آپ‌های‌ مؤثر از عقب زمین کاهش.


اتفاق عجیب دیگر در این مسابقه برای تیم گل‌محمدی، ضریب بسیار بالای اشتباهات بازیکنان پرسپولیس در فاز دوم و سوم بازی‌سازی بود. سرخ‌ها جوری در ۱/۳ میانی و تهاجمی پاس اشتباه می‌دادند که گویی اولین بازی فصلشان است و هیچ درکی از حرکات یک‌دیگر ندارند!


مشکل سوم و البته تکراری پرسپولیس در فاز بیلد‌آپ، کند بودن تیم و لمس توپ‌های اضافی نفرات تکنیکی تیم بود. استقلال به خوبی هر جناح زمین را با ۴ نفر پوشش می‌داد و عملاً مقابل مثلث‌های معروف پرسپولیس در جناحین برتری عددی داشت.( تصویر ۵ و ۶)

 

تصویر ۵: برتری عددی ۴ به ۳ استقلال در جناحی که توپ در جریان است. استقلال این کار را با حضور مدافع مرکزی سمت راست( غلامی)، پیستون راست( غفوری)، ریگی و اسماعیلی انجام می‌دهد.

 

تصویر ۶: برتری عددی ۴ به ۳ استقلال مقابل مثلث پرسپولیس در سمت راست؛ این بار هم با حضور مدافع مرکزی راست( دانشگر)، پیستون راست( غفوری)، اسماعیلی و رضاوند.

 

در چنین شرایطی سرخ‌ها نیاز داشتند با پاس‌‌های تعویض منطقه و پاس‌های یک‌ضرب یا دو ضرب، سرعت گردش توپ خود را بالا ببرند، اما در عمل شاهد این اتفاق نبودیم تا پرسپولیس یک بار دیگر با مشکلی مواجه شود که پیش‌تر در لیگ قهرمانان آسیا و مقابل الوحده هم تجربه‌اش کرده بود.( تصویر  ۷، ۸ و ۹)

 

تصویر ۷: امیری در این صحنه می‌تواند با یک پاس تعویض منطقه، کل تیم استقلال را از راست به چپ شیفت کند تا احتمال ایجاد روزنه در بلاک دفاعی آبی‌ها یا از بین رفتن برتری عددی آن‌ها در جناحین به‌وجود آید، اما این کار را نمی‌کند.

 

تصویر ۸: به جای تعویض منطقه، پرسپولیس با ۴ پاس عرضی توپ را از سمت راست به سمت چپ استقلال می‌آورد، کاری که ۱۱ ثانیه زمان می‌برد، در نتیجه دفاع استقلال به راحتی از یک سمت به سمت دیگر شیفت می‌شود و دوباره در جناح توپ مقابل بازیکنان پرسپولیس برتری عددی ۴ به ۳ ایجاد‌ می‌کند.

 

تصویر ۹: بار دیگر امید عالیشاه فرصت دارد با یک پاس تعویض منطقه، سرعت حمله‌ی پرسپولیس را بالا ببرد، اما ترجیح می‌دهد رو به عقب کار کند تا این فرصت هم از دست برود.

 

مشکلات عدیده‌‌ی سرخ‌ها در بحث بیلد‌آپ‌ باعث شد آن‌ها در این مسابقه تنها ۱! بیلد‌آپ‌ مؤثر داشته باشند.( به معنای بیلد‌آپی که منجر به یک شوت یا ارسال به درون محوطه‌ی حریف شده است)

 

 

عدم اجرای پرسینگ توسط سرخ‌ها و انتقال‌های کند از دفاع به حمله
یکی از شاخصه‌های پرسپولیس زیر نظر یحیی گل‌محمدی، اجرای پرسینگ از جلوی زمین با حضور ۵ یا ۶ نفر و یا اجرای پرسینگ از مرکز زمین بوده است. اجرای صحیح این پرسینگ منجر به بازپس‌گیری‌های متعدد توپ در نیمه‌ی زمین حریف می‌شود و ترکیب این بازپس‌گیری‌ها با یک انتقال سریع از فاز دفاع به حمله، گل‌های مهمی را در این فصل برای پرسپولیس به بار آورده است( از جمله هر دو گل دیدار مقابل آلومینیوم که روی بازپس‌گیری توپ در مرکز زمین و انتقال زیر ۱۰ ثانیه از فاز دفاع به حمله به دست آمد).
 اما در این مسابقه شاهد بودیم که احتمالاً به دلیل محافظه‌کاری کادرفنی، سرخ‌ها با آرایش ۲-۴-۴ Mid-block از حریف خود دفاع می‌کردند، در حالی که هر بار از جلوی زمین با ۵ یا ۶ نفر استقلال را پرس کردند، مدافعان حریف را مجبور به زیر توپ زدن کردند و در نهایت مالک توپ شدند.( تصویر ۱۰)

 

تصویر ۱۰: اجرای «High-press» توسط پرسپولیس که منجر به زیر توپ زدن غلامی و در ادامه تصاحب توپ‌ دوم توسط سرخ‌ها می‌شود.

 


هم‌چنین در شروع نیمه‌‌ی دوم هم اجرای پرسینگ در مرکز زمین در دو صحنه و در ادامه‌ی آن بازپس‌گیری توپ، منجر به خلق موقعیت‌های خطرناک روی دروازه‌ی حریف شد.( تصویر ۱۱ و ۱۲)

 

تصویر ۱۱: اجرای Mid-press توسط پرسپولیس منجر به توپ‌ربایی امیری از غفوری می‌شود. در ادامه‌ی این صحنه، سرخ‌ها انتقال سریعی را از فاز دفاع به حمله رقم می‌زنند.

 

تصویر ۱۲: ۹ ثانیه‌ی بعد، عالیشاه در موقعیت بسیار خوب گل‌زنی است. این نتیجه‌ی اجرای عالی پرسینگ در مرکز زمین و انتقال سریع از دفاع به حمله است. اتفاقی که به ندرت در روز دربی برای پرسپولیس افتاد.

 


آمار قطع توپ و تکل موفق پرسپولیس در نیمه‌ی زمین استقلال خود گویای عدم تمایل این تیم به اجرای پرسینگ در مسابقه‌ی دربی است؛ جایی که سرخ‌ها تنها ۴ قطع توپ و ۴ تکل موفق را در نیمه‌ی زمین حریف داشته‌اند که از این ۸ اکت دفاعی، تنها ۱ مورد در ۱/۳ جلوی زمین بوده است!


در بحث انتقال از دفاع به حمله هم پرسپولیس در این مسابقه به شکل حیرت‌آوری کند عمل کرد( تصویر ۱۳ و ۱۴)،

 

تصویر ۱۳: فرشاد فرجی به‌خوبی توپ مهدی قایدی را تکل می‌کند.

 

تصویر ۱۴: ۱۳ ثانیه‌ی بعد، نوراللهی، سرلک و عالیشاه طوری در مرکز زمین پاس‌کاری می‌کنند که گویی بازی حوالی دقیقه‌ی ۷۰ است و پرسپولیس هم از حریف خود جلو! به همین راحتی فرصت یک ضد‌حمله از سرخ‌ها گرفته می‌شود.

 


در حالی که در دو‌ صحنه و با سرعت دادن به بازی از طریق ارسال پاس طولی و جابه‌جایی‌هایی سریع، ضدحملات خطرناکی را روی دروازه‌‌ی استقلال ترتیب داده بود.( پرسپولیس در جریان مسابقه تنها دو انتقال مؤثر از فاز دفاع به حمله داشت!)( تصویر ۱۵ و ۱۶)

 

تصویر ۱۵: مغانلو توپ را برای پرسپولیس پس‌ می‌گیرد، بلافاصله با ارسال یک‌ پاس طولی، یک انتقال سریع را از فاز دفاع به حمله رقم می‌زند.

 

تصویر ۱۶: ۱۰ ثانیه‌ی بعد، امیری می‌توانست با یک ضربه کار را تمام کند که غلامی مانع از به ثمر نشستن ضد حمله‌ی سریع پرسپولیس می‌شود.

 


استقلال فرهاد؛ تیمی که هنوز در بیلد‌آپ‌ مشکل دارد
یکی از بزرگ‌ترین ایرادات وارد شده به فرهاد مجیدی در دومین دوره‌ی حضورش در استقلال، ضعف تیم او در بازی‌سازی از عقب زمین بود که باعث‌ می‌شد مقابل تیم‌هایی که کاملاً در لاک دفاعی خود فرو‌ می‌روند، به مشکل بخورد. به نظر می‌رسد مجیدی در سومین دوره‌ی حضور خود در استقلال هم هنوز نتوانسته آبی‌ها را به تیمی توانمند در اجرای فوتبال مالکیتی تبدیل کند. در دربی حذفی، استقلال ساخت بازی خود از عقب زمین را با آرایش ۳-۴-۳ آغاز می‌کرد؛ بعد از انتقال تیم به فاز دوم بازی‌سازی( ۱/۳ میانی زمین پرسپولیس)، غفوری و نادری از دو جناح بالاتر می‌رفتند تا در کنار مثلث اسماعیلی، مطهری و قایدی قرار گیرند. بدین ترتیب آرایش استقلال به ۵-۲-۳ تبدیل می‌شد.(تصویر ۱۷، ۱۸ و ۱۹)

 

تصویر ۱۷: بیلد‌آپ استقلال از عقب زمین با آرایش ۳-۴-۳ در فاز اول بازی‌سازی. سه نفر جلویی در این تصویر مشخص نیست.

 

تصویر ۱۸: ادامه‌ی تصویر قبل. تبدیل آرایش استقلال به ۵-۲-۳ در فاز دوم بازی‌سازی. ۳ نفر ابتدایی( به جز غلامی) در این تصویر مشخص نیست.

 

تصویر ۱۹: نمایی کامل از آرایش ۵-۲-۳ استقلال هنگام حضور در فاز دوم بازی‌سازی.


استقلال اگر می‌توانست خود را به فاز سوم بازی‌سازی( ۱/۳ تهاجمی) برساند، یک برتری عددی ۵ به ۴ را مقابل مدافعان پرسپولیس داشت، اما مشکل آن جا بود که آبی‌ها اغلب نمی‌توانستند به فاز دوم یا سوم بازی‌سازی برسند. آرایش ۲-۴-۴ Mid-block یا Mid-press پرسپولیس در کنار فشردگی طولی عالی خطوط این تیم استقلال را با دو‌معضل مواجه می‌کرد:


۱- ریگی و رضاوند، دو هافبک جلوی سه مدافع مرکزی استقلال، اغلب تحت فشار ۴ نفر خط هافبک سرخ‌ها قرار داشتند و گزینه‌ی پاس مطمئنی برای سه مدافع مرکزی آبی‌ها نبودند.
۲- اگر ریگی، رضاوند یا اسماعیلی می‌توانستند در فاز دوم بازی‌سازی استقلال صاحب توپ شوند، فشردگی خطوط پرسپولیس عملاً اجازه‌ی هیچ فعالیت مؤثری را به آن‌ها نمی‌داد.


در چنین شرایطی استقلال باید از سه مدافع مرکزی‌اش و برتری عددی این سه مقابل مغانلو-عالیشاه استفاده می‌کرد تا با ارسال مستقیم یک پاس طولی توسط این سه، تیم را از فاز اول به سوم‌بازی‌سازی ببرد.( تصویر ۲۰)

 

تصویر ۲۰: این از معدود صحنه‌هایی‌ست که ارسال یک پاس طولی توسط غلامی برای مطهری، استقلال را مستقیم از فاز اول به سوم بازی‌سازی می‌برد و منجر به ایجاد روزنه‌ای بین خطوط پرسپولیس‌ می‌شود. در این صحنه کنعانی مجبور به ارتکاب خطا روی مطهری می‌شود.

 


 راهکار دیگر می‌توانست بردن بازی به جناحین برای وریا و نادری باشد، زیرا فشردگی بازیکنان پرسپولیس با هدف بستن کانال‌های مرکزی صورت می‌گرفت و انتقال توپ به جناحین می‌توانست منجر به شیفت شدن بلاک دفاعی پرسپولیس به همان سمت شود و احتمال ایجاد روزنه را در آن بلاک دفاعی افزایش‌ دهد.( تصویر ۲۱)

 

تصویر ۲۱: فشردگی طولی بازیکنان پرسپولیس با آرایش ۲-۴-۴ در این‌ صحنه، می‌تواند یک صحنه‌ی آموزشی برای سایر تیم‌های لیگ باشد. هیچ گزینه‌ی پاس مطمئنی برای اسماعیلی در کانال‌های مرکزی باقی نمانده و بهتر بود او یک پاس تعویض منطقه را برای وریا ارسال می‌کرد، اما یک پاس‌کوتاه را برای ارسلان ارسال می‌کند، سرلک هم بلافاصله روی پای مطهری می‌رود و توپ مهاجم استقلال را می‌رباید.

 

اما در عمل این دو اتفاق به ندرت در بازی استقلال مشاهده شد. لذا استقلال هم در جریان مسابقه تنها موفق به اجرایی کردن دو بیلد‌آپ مؤثر شد.

 

 

جمع‌بندی
فرهاد مجیدی و‌ یحیی گل‌محمدی بعد از گذراندن سه دربی نسبتاً هیجان‌انگیز که با رد و بدل شدن ۹ گل همراه بود، این بار جدال بی‌روحی را برای طرفداران فوتبال رقم زدند. رویکرد واکنش‌گرای فرهاد مجیدی، اتفاق چندان عجیبی در این مسابقه نبود. او‌ پیش‌تر هم عادت داشته که در بازی‌های بزرگ، مترصد تک موقعیت‌ها و اشتباهات حریف باشد. آن چه بیش‌تر موجب تعجب شد، رویکرد محافظه‌کارانه‌ی سرخها بود که مشخصاً نتوانستند تمام ظرفیت تیم خود را در این مسابقه آزاد کنند. آن‌ها اگر با ریسک بالاتری به میدان می‌آمدند، احتمالاً می‌توانستند در ۹۰ دقیقه حریف خود را با مشکلاتی جدی‌تری مواجه کنند.


علی کمانگری
منبع داده‌های آماری: مجموعه‌ی «یازده»

 

 

پرسپولیس تهران استقلال تهران دربی (داربی)

منبع: ورزش 3

کلیدواژه: پرسپولیس تهران استقلال تهران دربی داربی تصویر مشخص نیست پرسپولیس با آرایش ۳ فاز دفاع به حمله بازیکنان پرسپولیس دفاع به حمله آرایش ۳ ۴ ۳ سوم بازی سازی مرکز زمین فرهاد مجیدی مدافع مرکزی انتقال سریع تعویض منطقه عقب زمین بازپس گیری ی پرسپولیس برتری عددی فاز دوم ی استقلال جلوی زمین آرایش ۳ ۲ گل محمدی ادامه ی تصویر ۲ تصویر ۱ سرخ ها تنها ۱ آبی ها یک پاس ی زمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.varzesh3.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ورزش 3» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۴۷۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«جنجال» کلیدواژه دیدارهای پرسپولیس و سپاهان؛ مارادونا، آب‌های آلوده، غش کردن و سرباز احمدی!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حساس‌ترین بازی هفته بیست‌وپنجم رقابت‌های لیگ برتر فوتبال ایران در ورزشگاه آزادی به انجام رسید و پرسپولیس و سپاهان به تساوی بدون گل رضایت دادند. در حالی که جدال ۲ تیم از کیفیت فنی بالایی برخوردار نبود، بازهم شاهد حواشی فراوانی بودیم که اثرات آن، چند روز پس از پایان بازی، همچنان باقی مانده است و درباره‌اش صحبت می‌شود. اتفاقی که برای اولین بار در ال‌کلاسیکوی فوتبال ایران رخ نداده و در تاریخ لیگ برتر مسبوق به سابقه بوده است.

سال ۸۲: وقتی پیروانی، مارادونا شد!
بنابر روایت فوتبال ۳۶۰، دی‌ماه ۱۳۸۲ در ورزشگاه نقش جهان، سپاهان و پرسپولیس به مصاف یکدیگر رفتند. ابتدا محمود کریمی تیم میزبان را پیش انداخت اما شاگردان وینگو بگوویچ به بازی برگشتند و ۲ بر یک به پیروزی رسیدند. گل نخست سرخ‌پوشان بسیار جنجالی بود. افشین پیروانی در دهانه دروازه توپ را به کمک دست چپش وارد دروازه کمیل سوسکو کرد تا نتیجه ۱-۱ شود. علی خسروی، قاضی این دیدار گل را سالم را تشخیص داد و سپاهانی‌ها چند دقیقه به این تصمیم اعتراض کردند که نتیجه‌ای در پی نداشت. پژمان جمشیدی در دقایق پایانی گل دوم و پیروزی‌بخش نماینده پایتخت را به‌ثمر رساند اما هیچ‌گاه آن گل عجیب از یادها نرفت.

سال ۸۶: چشم‌هایش!
هفتمین دوره رقابت‌های لیگ برتر فوتبال ایران و بازهم تقابل سپاهان و پرسپولیس در دی‌ماه. رقابتی که همه‌چیزِ آن تحت‌الشعاع اتفاقی تراژیک و تلخ قرار گرفت. پرتاب نارنجک دست‌ساز به سمت زمین و اصابت آن با صورت محمود احمدی. سرباز ۱۹ ساله‌ای که قربانی درگیری روی سکوها شد و دیگر چشم‌هایش قادر به دیدن نبود. ماجرا وقتی غم‌انگیزتر شد که مسببین این فاجعه بزرگ به معنای واقعی کلمه قسر در رفتند.

سال ۱۳۹۱: عجیب مثل آب‌های آلوده
تیم تحت هدایت مانوئل ژوزه به ورزشگاه فولادشهر رفت تا مقابل سپاهان دیدار کند. بازی‌ای که منجر به پیروزی ۲ بر صفر تیم میزبان شد. عادل کلاه‌کج و جواهیر سوکای گلزنان تیم تحت هدایت زلاتکو کرانچارِ فقید بودند. ماجرای اصلی بازی اما رفتار و حرکات عجیب بعضی از بازیکنان پرسپولیس در جریان بازی بود که برخی از آن‌ها بی‌دلیل تعادل‌شان را از دست می‌دادند یا کارهای غیرمعمولی از آن‌ها سر می‌زد که حتی بازیکنان سپاهان هم به آن اشاره کردند. پس از پایان مسابقه و در رختکن تیم میهمان چند نفر از حال رفتند. آن‌ها در صحبت‌های خود اعلام کردند که در جریان مسابقه از نتیجه بازی آگاه نبودند و دچار تهوع، سرگیجه و تاریک‌بینی شده بودند. باشگاه پرسپولیس بر این باور بود که آب‌های معدنی داده شده به آن‌ها از سوی تیم اصفهانی آلوده بوده است. این آب‌ها در شرایطی ویژه آزمایش شدند اما هیچ‌وقت نتیجه آن به صورت مشخص اعلام نشد.

سال ۱۳۹۲: خلق واژه جدید در فوتبال ایران به نام «غش کردن»
حدود چهار دقیقه از بازی گذشته بود که درگیری‌ای در داخل محوطه جریمه پرسپولیس بین شجاع خلیل‌زاده (مدافع سپاهان) و میثم حسینی (مدافع پرسپولیس) رخ داد و پس از چند ثانیه، محسن قهرمانی در سوت خود دمید و ضمن اعلام پنالتی برای تیم اصفهانی، مدافع میهمان را از زمین اخراج کرد. تصاویر آهسته مشخص کرد که تصمیم داور بازی بسیار عجیب بوده است. همان زمان علی دایی اعتراض شدیدی به تصمیم اتخاذ شده داشت اما تغییری صورت نگرفت. هادی عقیلی پنالتی را به گل تبدیل کرد و در لحظات پایانی امین جهان‌عالیان دومین گل سپاهان را به‌ثمر رساند. پس از پایان بازی، دایی در نشست خبری اعلام کرد که قهرمانی به سمت تیم سپاهان غش کرده بود. پرونده بازی به کمیته انضباطی رفت و طی حکمی تاریخی مرتضی کریمی (کمک‌داور بازی) ۱۰ سال و محسن قهرمانی، ۸ ماه محروم شدند.

سال ۱۳۹۸: حاضر نشدن سپاهان در زمین و باخت ۳-۰
اسفندماه سال ۱۳۹۸ بود که پرسپولیس باید در اصفهان به مصاف سپاهان می‌رفت. طلایی‌پوشان با هدایت امیر قلعه‌نویی جدی‌ترین تعقیب‌کننده تیم تهرانی در مسیر قهرمانی بودند و باید از این دیدار ۳ امتیاز می‌گرفتند. با این وجود اتفاق بی‌سابقه‌ای رخ داد و اتوبوس حامل تیم اصفهانی در میان ازدحام شدید جمعیت، در خیابان منتهی به ورزشگاه، گیر کرد و با تاخیر رسید. آن‌ها در رختکن هم زمان قابل‌توجهی را هدر دادند و دیر به داخل زمین آمدند. همین تاخیر باعث شد تا سرخ‌پوشان تهرانی که مدتی در زمین بودند، با رای داور زمین را ترک کنند. ۴ روز بعد کمیته انضباطی، رای نهایی را اعلام کرد و پرسپولیس با نتیجه ۳ بر صفر برنده شد تا عملا سپاهان دیگر شانسی برای رسیدن به این تیم نداشته باشد.

سال ۱۴۰۰: درگیری از زمین تا تونل و سپس محرومیت از میزبانی!
بازی در اصفهان برگزار شد و ۲ تیم به تساوی ۱-۱ رضایت دادند. عیسی آل‌کثیر برای پرسپولیس گلزنی کرد و محمد محبی تنها گل طلایی‌پوشان را به‌ثمر رساند. جنجال بزرگ این دیدار پس از تمام شدن بازی آغاز شد و بازیکنان ۲ تیم از درون زمین تا داخل تونل با یکدیگر درگیر شدند و صحنه‌های زشتی را خلق کردند. ماحصل این نزاع دسته‌جمعی این بود که کمیته انضباطی، هر ۲ بازی فصل بعد ۲ تیم را در شهر بی‌طرف به انجام رساند. مسابقه رفت در اراک با برتری یک بر صفر پرسپولیس تمام شد و در دیدار برگشت، سپاهان با حساب ۲ بر یک در سیرجان، از سد رقیب دیرینه خود گذشت.

سال ۱۴۰۳: سکوهای ملتهب و محرومیت ۱۰ ساله برای پیرمرد هتاک
۱۲ اردیبهشت‌ماه، شاهد بازی برگشت پرسپولیس و سپاهان در لیگ بیست‌وسوم بودیم. دیداری که با نتیجه بدون گل به اتمام رسید. در جریان بازی طرفداران هر ۲ تیم شعارهایی را علیه یکدیگر سر دادند و مواد محترقه هم به درون زمین پرتاب شد. با این حال پس از پایان مسابقه بود که ویدیویی از یکی از هواداران منتسب به باشگاه سپاهان در فضای مجازی منتشر شد که فرد مذکور الفاظ زشت و زننده‌ای را خطاب به هواداران خانمِ پرسپولیسیِ حاضر در ورزشگاه نسبت داد که با واکنش شدید اهالی فوتبال و حتی غیر فوتبالی‌ها همراه شد. کمیته انضباطی نیز خیلی سریع به ماجرا ورود کرد و این فرد را به مدت ۱۰ سال از حضور در ورزشگاه محروم کرد. حکمی که با انتقاد زیادی روبرو شد و خیلی‌ها بر این باور بودند با توجه به نظارت ضعیفی که روی ورود و خروج هواداران به ورزشگاه‌ها وجود دارد، فرد خاطی می‌تواند به راحتی وارد استادیوم شود. از طرفی باشگاه اصفهانی نیز خواستار این بود تا به فحاشی هواداران منتسب به پرسپولیس هم رسیدگی شود. همین کشمکش درگیری دیگری را بین مسئولین رسانه‌ای ۲ تیم به وجود آورد که همچنان ادامه دارد.

این‌ها تمام جنجال‌ها و حواشی رخ داده در دوئل‌های بین پرسپولیس و سپاهان نبوده است. بارها شاهد رخ دادن صحنه‌هایی عجیب در پیکار بین این ۲ تیم بزرگ فوتبال ایران بوده‌ایم که در این گزارش به تعدادی از مهم‌ترینِ آن‌ها اشاره شد.

۲۵۸۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903212

دیگر خبرها

  • یک هفته است که پنالتی‌های لورکوزن را آنالیز می‌کنم
  • عکس| جاگیری عجیب کمک داور در بازی استقلال!
  • اتفاق عجیب در بازی استقلال؛ جاگیری‌های کمک‌داور در زمین مسابقه و فیفایی که تایید نمی‌کند! + عکس
  • بزرگ‌تر‌های تیم اوسمار بلای جان پرسپولیس شدند
  • برنده محکمه انصاف در پرسپولیس
  • اولین مهره ترکیب اوسمار برای بازی بعد مشخص شد
  • در کلاسی بالاتر از لیگ ایران: ماشاریپوف و بلانکو
  • «جنجال» کلیدواژه دیدارهای پرسپولیس و سپاهان؛ مارادونا، آب‌های آلوده، غش کردن و سرباز احمدی!
  • ترکیب احتمالی پرسپولیس مقابل نساجی
  • هوداران نساجی برگ برنده برابر پرسپولیس هستند